Xerrada jurídica sobre Drets Humans divendres, 17 de desembre, a les 12.30h amb l’advocada filipina Czarina Musni, a la Sala d’actes de l’ICATER, vine!

16/12/2021

Des de la Comissió de Drets Humans de l’ICATER us convidem a la xerrada que celebrarem aquest divendres dia 17 de desembre a partir de les 12.30 h a la Sala d’actes del Col·legi amb la Sra. Czarina Musni, activista i advocada filipina assenyalada amb ‘etiqueta vermella’ pel règim del seu país, parlant de ‘La persecució dels advocats i advocades defensors dels Drets Humans a Filipines

Musni és originària de l’illa de Mindanao on exerceix d’advocada i de defensora de drets humans. Al seu país la seva feina i el seu activisme són etiquetats com a actes terroristes: “quan defenses els pobles indígenes, quan defenses els agricultors, quan demanes la fi del conflicte armat, quan demanes converses de pau, quan es demanen responsabilitats, quan es demanen drets bàsics, se t’etiqueta com a membre d’una organització que l’Estat ha qualificat de grup terrorista a través del procés de l’etiquetatge vermell”. La Czarina ha estat etiquetada més d’una vegada i sap que la seva vida corre perill.

L’advocada i activista centra la seva feina en la defensa de les persones més vulnerabilitzades: acompanya les comunitats indígenes locals en la defensa de les seves terres en enfront de les empreses que es dediquen a indústries extractives. Les seves defenses es contraposen sempre als grans interessos de les empreses i als del govern.

Us esperem a tots i a totes!