Servei d’Orientació en Mediació

Què és el Servei d'Orientació en Mediació?

El Servei d’Orientació en Mediació (SOM) és un servei públic i gratuït d’atenció personalitzada que no atén consultes per telèfon ni per escrit que ofereix el CEMICAT, Centre de Mediació del Col·legi d’Advocats de Terrassa, amb la col·laboració del Departament de Justícia, per assessorar i orientar els ciutadans sobre la mediació com a sistema per resoldre moltes controvèrsies sense arribar a haver-les de plantejar davant els tribunals.

 

On és el Servei d'Orientació en Mediació? Com demano cita?

 

  • SOM Terrassa – Truqueu abans d’anar-hi per demanar cita

Rambleta del Pare Alegre, 112, 1ª planta (Edifici Jutjats) – 08224 Terrassa – Tel. 937332410 – Fax 937894974

Servei d’Orientació en Mediació: dijous de 9 a 13 h.

____________________________________

 

  •  SOM Rubí – Truqueu abans d’anar-hi per demanar cita

Espoz i Mina, 4 baixos – 08191 Rubí – Tel. 935881157 – Fax 935883349
Servei d’Orientació en Mediació: dimecres de  9 a 13 h.

Què és la Mediació?

La Mediació és un mètode que afavoreix una gestió constructiva dels conflictes, és una oportunitat per a que les parts que vulguin o hagin de seguir mantenint relacions en el futur trobin la manera de comunicar-se per aconseguir un acord satisfactori al seu conflicte.

 

El Mediador escolta les parts i fomenta el diàleg entre elles, no decideix ni imposa la solució al conflicte, són les mateixes parts enfrontades les que arriben a l’acord per elles mateixes, amb l’ajuda del mediador i les seves tècniques.

És gratuïta, la Mediació?

La mediació és gratuïta per a aquelles persones que tenen dret a la justícia gratuïta (cliqueu AQUÍ per conèixer els requisits per ser-ne beneficiari).

 

Les persones que no tenen reconegut aquest dret hauran de pagar els honoraris del mediador, de conformitat amb el que acordin amb ell.

Què he de fer si vull recórrer a la Mediació?

Es pot fer la sol·licitud de mediació adreçant-se al SOM personalment per demanar hora per una sessió informativa (no us donaran hora per telèfon), o bé, i només en el cas que no tingueu dret a la justícia gratuïta, podeu demanar una sol·licitud de mediació privada, adreçant-vos a les oficines del Col·legi d’Advocats de Terrassa (C/Gabriel Querol, 21-23 – 08221 Terrassa – Tel. 937801366).