Xè CICLE DE CINEMA I DRETS HUMANS DE L’ICATER: inauguració, 9 de maig a les 18 h al Cinema Catalunya de Terrassa

29/04/2022

Com cada any, des de la Comissió de Defensa dels Drets Humans del Col·legi s’organitza el CICLE DE CINEMA I DRETS HUMANS, amb l’objectiu de reflexionar, debatre i sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes sobre les vulneracions de drets a la nostra societat. Les sessions del #XCicleCinemaDDHH són gratuïtes i l’assistència és oberta als companys i companyes de l’ICATER i també a ciutadania  de Terrassa, Rubí i Sant Cugat. El cicle s’organitza amb el patrocini d’AlterMútua i la col·laboració de l’Escola Pia de Terrassa i el Centre Esportiu Q-Sport.

A continuació trobareu el programa d’aquest any 2022, que inaugurem el proper dilluns 9 de maig a les 18 h al Cinema Catalunya i que continuarà amb dues sessions més que es faran a la Sala d’actes del nostre Col·legi els dijous 19 de maig i 26 de maig. Ens agradarà molt comptar amb la vostra assistència i participació!

PROGRAMA DEL Xè CICLE DE CINEMA I DDHH ICATER 2022.

Dilluns 9 de maig, 18 h Cinema Catalunya (c/Sant Pere,9. Terrassa). Senderos de gloria. Pel·lícula. Director, Stanley Kubrick. 86 minuts.

Pel·lícula antimilitarista, sobre fets ocorreguts el 1916 a França durant la Gran Guerra (1914–1918). Tracta d’un general francès que per pròpia ambició ordena una missió bèl·lica suïcida, i davant la derrota imposa un terrible càstig als soldats de les trinxeres. Obra mestra de l’antibel·licisme, filmada el 1957 i prohibida a Espanya fins el 1986. Debat moderat per la Comissió de Drets Humans

Dijous 19 de maig, 17.30 h Sala d’actes ICATER (C/Gabriel Querol, 21. Trsa). A  sweet prison. Documental. Director, Pau Ballesté Aguirre.63 minuts

Documental sobre persones que han d’abandonar la casa i migrar, havent d’afrontar la guerra, la fam, la precarietat o la persecució política i social. Fan camí arriscant les vides i al final del viatge és el principi d’un nou camí ple de més  dificultats. Filmada a Terrassa, ens acompanyarà el Director, estudiant de l’ESCAC, que participarà del debat.

Dijous 26 de maig, 17 h Sala d’actes ICATER. La ola. Pel·lícula. Director, Dennis Gansel.  108 minuts.

Basada en l’experiència d’un professor d’institut que amb la finalitat d’ensenyar els beneficis de viure en democràcia, vol demostrar que l’autocràcia en forma de dictadura sempre corre el risc de reaparèixer. Realitza un experiment amb els alumnes de classe, finalment en perd el control i acaba en drama. Debat moderat per la Comissió de Drets Humans.