WbinCICAC especial, demà dimarts: La Directiva 2001/55/CE: Normes per a la concessió de protecció temporal en cas d’afluència massiva de persones desplaçades. 22 de març, a les 18 h, en línia. Gratuït, amb inscripció prèvia

21/03/2022

El Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat un nou WbinCICAC, amb el títol: La Directiva 2001/55/CE: Normes per a la concessió de protecció temporal en cas d’afluència massiva de persones desplaçades que se celebrarà demà dimarts 22 de març de 2022 de 18 a 19.30 hores, en format en línia mitjançant la plataforma digital “ZOOM”.

Davant la situació creada per la guerra a Ucraïna que ha provocat que més de dos milions de persones hagin hagut de fugir del país, la Comissió Europea va presentar una proposta per activar l’aplicació d’una directiva de la UE que atorga protecció internacional immediata amb vista a l’acolliment de persones refugiades  ucraïneses. El Consell va decidir aprovar-la el passat 4 de març, serà la primera vegada en la història que aquesta eina s’activa des que va ser aprovada el 2001.

En aquest webinar tractarem les provisions de la directiva i com aquesta s’aplicarà en base al recent acord del Consell de Ministres del 8 de març 2022 que ha ampliat la protecció temporal atorgada  en virtut de la Decisió d’Execució (UE) 2022/382 del Consell, de 4 de març, a persones afectades pel conflicte d’Ucraïna que puguin trobar refugi a Espanya

Presentació a càrrec del President del CICAC i degà de l’ICA Figueres-Alt Empordà, Joan Ramon Puig Pellicer, i la moderació a càrrec d’Eulàlia Barros, Intervencions aniran a càrrec de: Noemi Alarcón Velasco, advocada i presidenta del Comitè de Migracions del Consell de l’Advocacia Europea (CCBE) i     Sra. Marta García Cienfuegos, responsable de la Unitat de Protecció d’ACNUR Espanya.

Lloc: En línia, via ZOOM.

Data i horari: Dimarts 22 de març de 18 a 19-30 h

Preu inscripció: GRATUÏT

INSCRIU-TE ARA CLICANT AQUÍ