Vè CONGRÉS DE MEDIACIÓ 2024. Justícia i pràctiques restauratives: reconeixement, retorn i reparació, els dies 19 i 20 de juny de 2024.

03/06/2024

El centre d’ADR del COL·LEGI DE L’ADVOCACIA DE BARCELONA i GEMME, organitzen conjuntament el Vè CONGRÉS DE MEDIACIÓ 2024. Justícia i pràctiques restauratives: reconeixement, retorn i reparació, els dies 19 i 20 de juny de 2024.

Congrés centrat en els objectius principals de tots els processos de mediació i que són el reconeixement de les parts, la reparació del dany i la reconciliació. El procés penal que genera el delicte persegueix principalment l’aplicació de la llei. És un procediment que sol tenir severes conseqüències personals, familiars i professionals per a les persones que hi participen, ja siguin víctimes o victimaris. En aquest context, la Justícia Restaurativa té una importància especial perquè persegueix com a objectiu prioritari la reparació del dany causat, és a dir, la justícia, a través d’espais d’escolta activa i de mutu reconeixement.

Aquest congrés pretén, a més, posar l’accent que l’aplicació de les pràctiques restauratives en altres àmbits, ja sigui de manera directa o en combinació amb altres mecanismes, pot ser una via adequada i molt positiva per a la gestió dels conflictes, ja que proporciona un espai segur per a la reparació i la reconciliació.

En definitiva, la Justícia Restaurativa constitueix una forma de solució dels conflictes que aporta grans beneficis als seus protagonistes, i també a la societat en general, beneficis que seran presentats al congrés, juntament amb experiències, recomanacions i propostes per part d’especialistes de màxima actualitat i rellevància.

FORMAT CONGRÉS

El Congrés s’ofereix en format presencial i en línia.
El format presencial tindrà dues seus, dimecres 19/06 a l’antiga presó “La Model” i dijous 20/06 a l’ICAB
– El format en línia s’ofereix dimecres 19/06 en diferit i dijous 20/06 en directe.

Per a més informació i inscripcions heu de visitar l’enllaç: https://www.cicac.cat/2024/05/ve-congres-de-mediacio-2024-justicia-i-practiques-restauratives-reconeixement-retorn-i-reparacio/