Sol·licitud telemàtica de conformitats amb la Fiscalia de Terrassa: donem impuls al Protocol per judicis de conformitat

29/05/2020

 

La Fiscalia de Terrassa ha demanat al Col·legi que en aquests moments d’emergència sanitària i per minimitzar les gestions presencials, donem impuls entre tots a la manera de treballar recollida al PROTOCOLO DE ACTUACIÓN PARA JUICIOS DE CONFORMIDAD, subscrit l’any 2009 entre la Fiscalía General del Estado i el Consejo General de la Abogací.a.

 

Aquest protocol ja s’havia anat utilitzant a la Fiscalia de Terrassa, però ara és més necessari que mai aplicar-lo, per aconseguir, a més, que els pactes de conformitat entre Fiscalia i Advocats no es realitzin el mateix dia del judici sinó amb anterioritat, tal com indica el Protocol. D’aquesta manera evitarem trasllat de persones de manera innecessària (testimonis, pèrits, perjudicats,…) a la seu judicial, preservant la salut pública.

 

 Què cal fer a partir d’ara per demanar una conformitat a la Fiscalia?

 

Habitualment, els advocats i advocades es dirigien personalment a Fiscalia per demanar entrevista per a conformitat. Ara no és possible.  Per això les peticions s’hauran de fer arribar a Fiscalia a través del correu electrònic fiscalia.area.terrassa@xij.gencat.cat

 

A la petició hi haurà de constar:

 

  • Nom i cognoms del lletrat o de la lletrada
  • Telèfon i correu electrònic
  • Identificació del expedient, si és possible indicant número de Diligències Prèvies i jutjat.
  • Nom del defensat o de la defensada
  • Si hi ha data assenyalada per a judici i òrgan d’enjudiciament.

 

Segons ens ha indicat la Fiscalia de Terrassa, la resposta al mail que envieu amb aquesta petició es coordinarà directament per la Fiscal en Cap, habilitant els mitjans de resposta per un Fiscal en concret.