Solidaritat amb els pobles de Turquia, Síria i Kurdistan: comunicat de la Comissió DDHH ICATER

16/02/2023

Des de la Comissió de Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa  manifestem el nostre suport a totes les persones afectades pels terratrèmols del 8 de febrer i lamentem profundament la mort de les ja, hores d’ara, més de 40.000 persones. Així mateix, volem transmetre la nostra solidaritat a totes les persones del nostre partit judicial que provenen dels països afectats.

L’ajut humanitari de la Comunitat Internacional és fonamental des del primer moment i s’ha d’allargar durant el temps necessari, per tant, reclamem que així sigui. Per altra banda, en catàstrofes naturals com aquesta, els drets dels infants s’han de protegir especialment ja que poden ser més fàcilment víctimes de delictes.

Recordem expressament que hi havia centenars de persones refugiades i que en les zones dels camps de refugiats l’impacte de la catàstrofe natural també hi ha afectat de ple. El dret d’asil recollit a la Declaració Universal de Drets Humans i en la Convenció de Ginebra, entre d’altres, també, i més especialment ara, segueix sent un dret que ha de poder ser efectiu.

Recomanem a la ciutadania que si volen sumar-se a la solidaritat amb aquests pobles ho facin per vies segures i a organitzacions reconegudes per les seves bones pràctiques.

COMISSIÓ PER LA DEFENSA DELS DRETS HUMANS ICATER