Setmana del #25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones. Consulteu el recull bibliogràfic que hem preparat a la #BiblioICATER (documents en línia i en paper)

22/11/2021

Aquest dijous és #25N. Cada 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Segons Nacions Unides la violèncIa contra les dones i les nenes és una de les violacions dels drets humans més exteses, persistents i devastadores del món actual sobre la què gairabé no es parla, degut a la impunitat de què gaudeixen els agressors, i el silenci, l’estigmatització i la vergonya que pateixen les víctimes.

En general, la violència es manifesta de forma física, sexual i psicològica i, inclou: violència per part d’un company sentimental (violència física, maltractament psicològic, violación conjugal, femicidi), violència sexual i assetjament (violació, actes sexuals sense consentiment, insuacions sexuals no desitjades, abús sexual infantil, matrimoni forçat, stalking, etc.), tràfic de persones (esclavitud i explotació sexual), mutilació genital, matrimoni infantil…

Pensant en el paper que poden fer els advocats i les advocades per ajudar a lluitar contra tots aquests tipus de violències masclistes, des de la Biblioteca de l’ICATER hem preparat un recull actualitzat de recursos documentals sobre la matèria, que posem a la vostra disposició des d’avui mateix al Catàleg en línia de la #BiblioICATER.

Veureu que els documents estan separats en dos blocs: els documents que podeu consultar en línia i els que tenim a la Biblioteca físicament i ens podeu demanar en préstec o venir a consultar-los en sala. Esperem que us sigui útil!