Programa de foment de l’ús del català en actuacions processals d’assistència jurídica gratuïta durant l’any 2023

03/02/2023

Per aquest any 2023 es va signar el 3 de gener passat una addenda al Conveni entre el Consell de l’Advocacia Catalana i el Departament de Justícia per a l’execució del programa específic de foment de l’ús del català en actuacions processals d’assistència jurídica gratuïta, amb la finalitat de fomentar l’ús del català en l’Administració de justícia.

Els lletrats i les lletrades que formuleu la inscripció voluntària al Programa haureu d’enviar el formulari que trobareu enllaçat més avall al Consell de l’Advocacia Catalana, concretament a l’adreça serveilinguistic@cicac.cat.

ATENCIÓ: si ja us vau inscriure l’any 2021 ó 2022 NO CAL que us torneu a inscriure, però si no hi consteu o us havíeu inscrit en edicions anteriors, INSCRIVIU-VOS-HI ARA, és una bona oportunitat!

A banda dels compromisos que assumeix cada advocat/da, que trobareu detallats al text del Conveni, la participació al Programa suposa per als lletrats/des del TOAD una percepció complementària de 20€ per la presentació de determinats escrits redactats en llengua catalana (a l’enllaç que us posem més avall hi trobareu el document CRITERIS INTERPRETATIUS que detalla els 26 mòduls que meriten el complement).

IMPORTANT respecte a les actuacions TOAD seguint el Pla de Foment del Català: per cobrar els 20€ addicionals, quan justifiqueu actuacions heu de presentar a l’ICATER el full de presentació telemàtica JUNTAMENT amb el primer full de la demanda o escrit en català, o bé la còpia del primer full de l’escrit en català amb el segell del Jutjat corresponent. És molt important que seguiu aquesta instrucció, perquè no servirà –i no meritarà els 20€ complementaris- que només presenteu el full de presentació telemàtica.

Consulteu en aquest enllaç TOTA LA INFORMACIÓ I ELS DOCUMENTS relacionats amb la inscripció al Pla de Foment del Català a la Justícia.

Recordeu que el full d’inscripció, un cop emplenat, cal enviar-lo aserveilinguistic@cicac.cat, no a l’ICATER;)