Objectius 2021 del CEMICAT, Centre de Mediació de l’ICATER: què fem, què volem fer?

31/03/2021

 

Des del Cemicat de l’Icater, i desde fa ja uns anys, en la nostra Comissió treballem activament per aconseguir les fites que ens hem marcat, que entre d’altres, son principalment, donar a conèixer la Mediació, com a valor afegit com a sistema que permet resoldre els conflictes a les pròpies parts responsabilitzar-se de la situació i així aconseguir que es puguin arribar a les seves pròpies solucions, i també com a eina que ens permet desencallar la paralització del nostre sistema judicial actual, realitzant les accions necessàries, conjuntament amb coordinació entre el Degà del Partit Judicial de Terrassa i la Responsable de la Fiscalia.

 

Quines altres fites ens proposem des del CEMICAT aquest any? 

 

Una altra fita important per a la Comissió és donar resposta a tots els mediadors i mediadores del nostre Col·legi en relació amb la formació continuada obligatòria per tal de garantir l’actualització i reciclatge tan necessari per a qualsevol professió, i encara més, per a les nostres, ja sigui com a Mediadors o com a Advocats.

 

D’aquí que es programi un calendari anual amb ofertes mensuals amb la planificació de tallers de formació impartits pels formadors més importants del panorama català, espanyol i fins hi tot, internacional, aconseguint una visió molt amplia i global de la Mediació i les seves tècniques a arreu, en un moment on la globalització és el pa de cada dia. Aquesta formació, com ja hem manifestat, està dirigida principalment als mediadors/es, però no exclusivament, ja que en les nostres tasques diàries com a lletrats ens poden ajudar a desencallar assumptes que sembla que tinguin poca o mala solució.

 

Es per això que des del CEMICAT estem constantment en contacte amb les diferents institucions públiques i privades per aconseguir l’excel·lència en cadascuna de les accions que emprenem. 

 

En els darrers temps i degut a la pandèmia, ens hem adaptat a les restriccions marcades per las autoritats competents realitzant la feina telemàtica, i també la formació en línia, formació que desitgem que pugui tornar a ser presencial, poden oferir ambdós formats. Es per tot això que us animem des del CEMICAT a participar i col·laborar en les diferents accions i formacions programades.