Nou sistema de videoconferències advocat-interns de presons des del Col·legi: com funciona?

19/06/2017

 

El Consell de l’Advocacia Catalana ha signat un conveni amb el Departament de Justícia en virtut del qual els advocats podreu realitzar, des d’avui 19 de juny, videoconferències amb els interns de les presons catalanes dels quals porteu la defensa, estalviant-vos temps i costos de desplaçament.

 

Les videoconferències es duran a terme DES DEL COL·LEGI, però les peticions de videoconferències les haureu de gestionar els lletrats des de dins del portal E-Justícia.cat (VEGEU MANUAL). Fins al mes de setembre, només serà possible connectar amb Brians 1. A partir d’aquesta data, es preveu que també podreu demanar videocomunicacions amb altres presons.

 

Com heu de demanar una videoconferència amb un intern?

 

  • Necessiteu el vostre carnet ACA actualitzat i el vostre PIN
  • Heu de gestionar el passi de presó com fèieu fins ara, via RedAbogacía
  • Un cop tingueu el passi de presó amb el seu codi de seguretat, entreu al Portal del Professional del Departament de Justícia (E-Justícia.cat)
  • Dins E-Justícia, heu de buscar l’apartat Reserva de videoconferència i emplenar les dades que us demanen.
  • Les reserves les ha de fer el lletrat amb un a antelació mínima d’un dia laborable. L’agenda del sistema permetrà als advocats conèixer, en el moment de fer la petició, si el Col·legi disposa de sala i si l’intern estarà disponible (en cas que el sistema l’hagi pogut identificar).
  • Un cop feta la reserva, l’advocat només haurà d’esperar la confirmació del centre, que li arribarà per correu electrònic.
  • L’horari fixat per a les videoconferències al nostre Col·legi és de 15 a 13.45h de dilluns a divendres no festius.
  • En el moment de fer la reserva, l’advocat haurà de concretar quina serà la durada de la comunicació (en franges de 30 minuts, màxim de 60 minuts). No s’admetran reserves consecutives d’una hora del mateix advocat amb el mateix intern.
  • Tingueu present que, per garantir en tot moment la confidencialitat de les comunicacions advocat-intern, la sala del Col·legi comptarà amb un sistema de videovigilància amb senyal únicament visual (no grava el so).

 

Ens podeu demanar ajuda al Col·legi si us cal, som aquí per vosaltres!