Més informació sobre la planificació de la represa de l’activitat judicial al nostre partit judicial

15/05/2020

 

Us traslladem la informació sobre la planificació de la represa de l’activitat judicial que ens  ha fet arribar el Jutge Degà de Terrassa, Sr. Miquel Àngel Purcalla, en relació amb els Acords de la Sala de Govern del TSJ Catalunya d’aquest passat dimarts 12 de maig,  

 

a) Seguim com fins ara fins l’1-6-2020, actuacions urgents, dictat de resolucions i notificacions (des de dilluns 11, Correus funciona ja al 100%)

 

b) En principi, des del 2-6-2020 hi haurà una nova fase, amb assenyalaments de judicis ràpids, lleus, civils, socials, etc. però cada jutjat decidirà el ritme i si és pel matí (regla general) o per la tarda (excepció puntual) 

 

c) Sales de vistes, 1/3 de la seva capacitat -1 persona per filera màxim-, micros amb “protectors-caputxes”, preferentment a mascaretes, pausa de mínim 10 minuts entre vistes, per neteja i ventilació. 

 

d) Ordenació de l’accés a l’edifici, entre altres vies mitjançant control de test coronavirus, que hauria de fer la Generalitat.

 

e) Es preveu que dimarts 2 de juny es reobrin els terminis per recórrer i per les actuacions judicials.

 

f) El CGPJ ha dit, l’11-5-2020  que ‘es el titular del órgano judicial ante el que se va a practicar la actuación procesal el que, dentro del procedimiento, ha de acordar lo procedente sobre si la presencia del letrado que deba asistir a la misma ha de ser presencial, por videoconferencia o por otro sistema similar”, de forma que “dicha resolución judicial resulta de obligado cumplimiento y, en consecuencia, la falta de acatamiento por el obligado podría conllevar, en su caso, responsabilidad disciplinaria y/o penal” (artículos 325 y 731 bis de la Ley de Enjuiciamiento Criminal, artículo 229 de la Ley Orgánica del Poder Judicial, artículo 17.3 CE).

 

g) Es recomana, sempre que sigui possible, LIMITAR el nombre de testimonis en totes les jurisdiccions, com a mínim fins l’1-1-2021 (a tall d’exemple, com diu la LEC, màxim 3), per tal d’evitar aglomeracions

 

h) Quan passin 3 mesos des de la fi de l’estat d’alarma, iniciarem la fase 3, se suposa que ja al 100% de “normalitat”.