Lexnet i la versió 1.9 de Java no són compatibles… què podeu fer si teniu problemes per accedir-hi?

22/09/2017

 

Des del Ministerio de Justicia ens han informat que els usuaris que tenien instal·lades les actualitzacions automàtiques de versions de JAVA estan trobant problemes per accedir a LEXNET JUSTICIA.

 

Recordeu que Lexnet és el sistema per entrar demandes i escrits al que anomenem 😉 “Territorio Ministerio”, és a dir, per a tots aquells territoris de l’Estat que no disposen o utilitzen un sistema propi de gestió per aquestes funcions (a Catalunya utilitzem E-Justícia, que de moment no tenim notícies que estigui donant problemes amb Java 1.9).

 

Us reproduïm a continuació la nota que ha publicat RedAbogacía, i us recordem que per qualsevol altre problema podeu contactar amb l’equip de suport de Lexnet (que, per cert, és molt eficient i respón realment molt ràpid) el trobareu entrant a “Contacto” dins o bé la web https://lexnetjusticia.gob.es o bé al seu compte de Twitter, que us recomanem consultar perquè és una meravella per trobar solucions i manuals (recordeu que no cal  que vosaltres tingueu compte de twitter per consultar-ne un).

 

Aquí teniu la nota de RedAbogacía:

LexNET Justicia recomienda no actualizar la nueva versión de Java 1.9

 

La Subdirección General de Nuevas Tecnologías del Ministerio de Justicia ha hecho pública una nota en la que informa de que hoy jueves, 21 de septiembre, se comenzará a desplegar la nueva versión de Java 1.9 por iniciativa del fabricante (Oracle). “La instalación de esta versión, señala la nota, impide el uso de LexNET Justicia”.

 

Esta versión contiene bastantes cambios con respecto a las anteriores por lo que se recomienda que no se actualice, de momento, para evitar incompatibilidades con las aplicaciones web que hacen uso de la firma electrónica desde el navegador web.

 

La configuración por defecto del panel de control de Java tiene activado el check de aplicar actualizaciones de forma automática. Para evitar que se aplique, el Ministerio recomienda seguir los siguientes pasos:

 

El Ministerio recuerda que si tienes cualquier consulta o incidencia puedes ponerte en contacto con el equipo de soporte a través de https://lexnetjusticia.gob.es, seleccionando la pestaña “Contacto” y pulsando sobre el vínculo de “incidencia”.