L’Agència Tributària de Catalunya ja permet pagar impostos i tributs via Bizum (fins a 150€)

04/10/2021

Us informem que l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha implantat un nou canal de pagament a través de la plataforma Bizum, que permet pagar qualsevol impost de l’ATC que impliqui presentar una liquidació amb un import de 150 euros o menys, obert tant a particulars com a empreses, i amb accés responsiu des de qualsevol dispositiu mòbil.

D’aquesta manera, l’Agència es converteix en una de les primeres administracions de l’Estat a implantar el pagament mitjançant Bizum, i, així, amplia els canals de pagament que ja té disponibles amb l’objectiu de facilitar el compliment de les obligacions tributàries a la ciutadania, evitant desplaçaments i estalviant temps en els tràmits.

El pagament a través d’aquest nou canal es podrà dur a terme amb totes les entitats bancàries que disposen de la plataforma Bizum per a comerços, i no implica el pagament de cap comissió d’utilització per al client.

La protecció de les dades de l’usuari està garantida, ja que el número de telèfon que es demana a la plataforma serveix només per pagar amb Bizum, i l’ATC no farà servir aquesta informació per a cap altra finalitat. D’altra banda, Bizum és un sistema segur que compta amb l’aval dels sistemes de seguretat de les entitats financeres, les quals poden demanar el codi Bizum per a més seguretat.

La implantació de nous canals de pagament respon a un dels objectius clau de l’ATC: millorar i incrementar la proximitat dels serveis que ofereix als contribuents, i facilitar-los, a través de la innovació tecnològica i la implementació de serveis de qualitat, la tramitació en línia i l’acompliment de les obligacions fiscals amb seguretat, i estalvi de temps i diners.

Per ampliar la informació, podeu consultar aquesta notícia i l’apartat sobre Pagament de deutes i liquidacions, disponibles a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya.