Guàrdies TOAD: instruccions MOLT IMPORTANTS que cal que tingueu en compte!

26/07/2018

 

La Junta de Govern i el responsable del Torn d’Ofici del Col·legi recordem a tots els integrants del TOD que tingueu guàrdies algunes qüestions que són molt importants i que heu de tenir en compte no només a l’estiu, sinó SEMPRE, i en tots els TORNS:

  • Totes les guàrdies, de tots els Torns (absolutament TOTS els torns) comencen a les 00.00h i acaben a les 24h, tingueu present que es poden donar situacions excepcionals en virtut de les quals el protocol exigeix que vagi un lletrat de guàrdia d’un torn a un altre torn. Heu d’estar localitzables les 24h de la guàrdia. En cas de no estar localitzables, es considerarà UNA INFRACCIÓ MOLT GREU.

  • Reviseu que teniu cobertura i bateria al mòbil durant les 24h de la guàrdia.

  • Reviseu les guàrdies que us corresponen PRÈVIAMENT a l’avís dels agents policials o dels jutjats, atès que, de vegades, ells no ho miren correctament.

  • NO PODEU ASSISTIR als jutjat  UN INVESTIGAT que prèviament hagi estat assistit per un altre lletrat a dependències policials (ha de ser aquest mateix lletrat qui l’assisteixi). Controleu que el Jutjat d’instrucció hagi revisat correctament l’atestat.

  • Les VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE poden (i HAN) de ser assistides JA AL MATEIX MOMENT DE LA DENÚNCIA a les dependències policials. Després també les assistirem al jutjat, òbviament.Qui les ha d’assistir en ambdós llocs és EL MATEIX LLETRAT.

 

És molt important per al correcte desenvolupament del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut que respecteu SEMPRE aquestes indicacions, atès que si les incompliu, afecten a la prestació d’un servei de qualitat i molt bàsic per a la defensa dels drets de tots.

Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració, bon estiu i bones guàrdies! 🙂