Feminismes i lideratges transformadors, el lema principal de la campanya pel #8M de la Regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa

03/03/2021

 

Campanya del 8 de març de 2021, Dia Internacional de les Dones

 

El 1977, l’Organització de les Nacions Unides va declarar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones en memòria de la lluita de les dones pels seus drets i per la millora de les seves condicions de vida. La seva commemoració ens fa prendre consciència sobre la necessitat de la plena igualtat de gèneres en tots els àmbits.

 

En aquest sentit, la Regidoria de Polítiques de Gènere, conjuntament amb la Comissió 8 de març, formada per les entitats, associacions i grups de dones de la ciutat, organitza anualment una campanya de sensibilització entorn del 8 de març.

 

Les 27 activitats del programa de la campanya d’enguany s’han organitzat sota el lema “Feminismes i lideratges transformadors”, que emfatitza la potencialitat dels lideratges feministes per generar els canvis necessaris a la nostra societat. 

 

Els objectius són, d’una banda, visibilitzar les dones com a líders en diversos àmbits i de l’altra, analitzar com aquests lideratges feministes poden permetre eliminar les estructures patriarcals i avançar cap a igualtat de gènere real i efectiva. Cal destacar la necessitat de l’apoderament i formació de les dones per trencar rols i estereotips sexistes, així com les dificultats de les dones per assolir lideratges en àmbits tradicionalment masculinitzats. 

 

Aquest any, degut a les mesures de seguretat per la situació de pandèmia, la gran majoria de les activitats es realitzaran de forma virtual.

 

També s’han preparat accions simbòliques, sobretot el mateix dia 8 de Març, ja que la situació actual no permet les tradicionals concentracions presencials.

 

Podeu consultar aquí el programa complet.