Eutanàsia: la renúncia al dret fonamental a la vida. Amb Francesc José María i Sànchez, advocat i expert en Bioètica.  Presencial a l’ICATER, dijous 10 de març de 18 a 19 h. Inscriu-t’hi ara! 

25/02/2022

La llei que regula l’Eutanàsia va entrar en vigor el juny del 2021. Reconeix un nou dret individual a sol·licitar i rebre ajuda per morir quan es compleixen els requisits establerts i en una determinada situació clínica del pacient que li provoca un patiment insuportable. Atès els drets fonamentals -vida, integritat física i moral- i bens jurídicament protegits -dignitat, llibertat, autonomia de la voluntat- en joc, és previsible que es puguin plantejar situacions de conflicte amb els equips sanitaris, amb l’entorn familiar o amb els titulars del establiments on les persones sol·licitants estiguin institucionalitzades. Parlarem a la sessió dels aspectes més pràctics i de l’entorn legal.

La sessió anirà a càrrec de Francesc José María i Sànchez, Advocat, Màster en Dret Penal per la UB. Soci director de FJMadvocats, SLP. Vinculat professionalment al sector públic i concertat de la salut des de 1987. Ha estat membre del Comitè de Bioètica de Catalunya durant 12 anys. Actualment és membre del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya i dels Comitès d’Ètica Assistencial de l’Hospital del Mar i de l’Hospital Moisés Broggi. I membre de la Societat Catalana de Bioètica. Ex-Director gerent de l’ICS. Secretari del Cercle de Salut. Membre de la Junta directiva de Asociación Juristas de la Salud. President d’honor de la Societat Catalana de Mediació en Salut. Membre de la Secció de Dret Sanitari de l’ICAB. Vicepresident de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya de la prestació d’ajuda per morir.

Lloc: Sala d’actes ICATER. C/Gabriel Querol, 21-23, baixos. 08221 Terrassa

Data i horari: Dijous 10 de març de 2022 de 18 a 19 h.

Preu inscripció: Gratuït. Obert a membres ICATER i a la ciutadania (inscripció prèvia obligatòria).  

INSCRIU-TE ARA CLICANT AQUÍ