El Poder Judicial aixeca les limitacions per presentar escrits telemàtics

14/04/2020

 

Us informem que ahir dilluns el Consejo General del Poder Judicial va emetre un comunicat en el qual  s’indica que a partir de demà dimecres 15 d’abril es podran presentar escrits de tràmit i escrits iniciadors  telemàtics (només telemàtics,  excepte si es tracte d’escrits penals i d’altres, que per ser urgents es presenten per fax o correu electrònic).

 

Tot i que s’hagin aixecat les limitacions a la presentació telemàtica d’escrits, heu de tenir present el següent:

 

  • D’acord amb el que diu el propi comunicat, la tramitació posterior quedarà suspesa en el moment que per l’actuació processal calgui obrir un termini.

 

  • Segueixen vigents, de moment la suspensió dels terminis, la suspensió de les actuacions judicials i la suspensió dels terminis de prescripció i caducitat, com es va disposar en la declaració de l’estat d’alarma.

 

  • Fora de les qüestions declarades urgents o imprescindibles, no està permesa l’activitat presencial als edificis judicials, i en els supòsits urgents caldrà primer el contacte telefònic amb el jutjat.

 

Si rebem instruccions més precises i/o més informacions sobre les presentacions, els mitjans personals i materials que tenen previst habilitar el TSJCat i el Departament de Justícia, us les traslladarem tan bon punt les tinguem.

 

Podeu consultar en aquest enllaç la Resolución del Ministro de Justicia de 13 de abril sobre aquesta qüestió.