El CEMICAT fomenta la cultura de la Mediació entre els infants: 8 escoles de Terrassa ja hi participen!

09/05/2019

 

Són vuit les escoles de Terrassa que s’ha interessat per la activitat i en principi  per aquest 2019 hi ha previstes dotze sessions. Els set companys mediadors que s’ha inscrit a la pràctica s’han organitzat en grups de tres per fer les diferents sessions i les hores esmerçades en la pràctica  comptaran com a hores de formació continuada per seguir essent considerats mediadors del Centre de Mediació de la Generalitat de Catalunya.

 

La primera d’aquestes sessions va tenir lloc el dia 22 de febrer a la Escola Josep Ventalló i Vintró de les Fonts de Terrassa i va anar a càrrec de dues companyes mediadores, la Mª José Francino i la Gemma Crispi, i el company també mediador Albert Olcina.

 

Ha estar una experiència molt enriquidora, on els mediadors participants vam poder copsar les dificultats que la diversitat cultural  planteja en  les escoles públiques, reafirmant així la necessitat dels sistemes alternatius de resolució de conflictes. En tot moment vam comptar amb la col·laboració del professorat i els alumnes.

 

D’on ve aquesta iniciativa? 

Des de la comissió executiva del Centre de Mediació de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa durant aquest exercici 2019 s’ha posat en marxa una nova pràctica per fomentar la cultura de la mediació des de ben petits. Per aquest motiu s’han preparat una sèrie de sessions que consistiran en  explicar als nens i nenes de primària, a través de contes,  que és la Mediació? i com es poden resoldre els conflictes de forma pacífica.