Egarvia inicia una prova pilot per automatitzar la gestió dels parquímetres a la zona dels Jutjats

07/06/2021

 

L’objectiu és automatitzar la vigilància, el pagament i l’emissió de multes a l’aparcament. L’Ajuntament de Terrassa, a través d’Egarvia, va iniciar la setmana passada setmana una prova pilot als parquímetres de la zona dels Jutjats.

 

L’objectiu és facilitar les tasques de vigilància i d’automatitzar processos, amb la instal·lació d’un sistema de lectura de matrícula mitjançant càmeres ubicades a la zona d’accés a l’aparcament dels jutjats. Aquestes càmeres facilitaran que les persones usuàries subscrites a l’aplicació Blinkay -el sistema de pagament per mòbil de la zona blava implementat per Egarvia- puguin regularitzar el pagament en sortir de l’aparcament pel temps just utilitzat, gràcies a la lectura de la matrícula del vehicle per part de la càmera.

 

D’altra banda, els usuaris de parquímetre, que paguen inicialment per un temps determinat, podran amb aquest sistema realitzar el pagament del temps que s’hagin excedit també a la sortida de l’aparcament, sense que doni lloc a l’aplicació d’una sanció. Les tasques de vigilància i control també milloraran amb la implementació d’aquest sistema, ja que permet al responsable del centre de control accedir a tota la informació de l’aparcament en temps real: entrades i sortides de vehicles, pagaments o impagaments, temps expirat, etc. D’aquesta manera, la implementació del sistema de càmeres capaces de detectar la matrícula i dades del vehicle (marca, model i color) permetrà també millorar la gestió de les multes, que s’emetran de forma automàtica.

 

Promoció de mitja hora gratuïta

 

Amb l’inici d’aquesta prova pilot, que millorarà la gestió dels parquímetres, es posa en marxa també una promoció de mitja hora gratuïta d’aparcament arreu de la ciutat a tots aquells usuaris que es donin d’alta per primera vegada a l’app Blinkay. Podran descarregar-se l’aplicació les persones usuàries d’Android, Google Play i iOS, a l’App Store. Està disponible en català, castellà i anglès i permet, entre d’altres avantatges, ampliar el temps d’aparcament des de qualsevol indret, recuperar l’import dels minuts no consumits, rebre notificacions al mòbil sobre on està aparcat el cotxe o de l’avís de la finalització del temps d’estacionament.