E-Justícia.cat: resum i documentació de la sessió informativa celebrada ahir al nostre Col·legi

09/06/2016

Com sabeu, ahir es van celebrar al nostre Col·legi, a càrrec de ponents vinguts directament del Departament de Justícia, les dues sessions informatives sobre el sistema E-Justícia.cat.

 

Tot i que la informació que ens van proporcionar no és ben bé un “manual d’instruccions”, sí que pot ajudar a saber quin és l’abast del projecte a mig i llarg termini i ens pot ajudar a situar-nos mentre esperem que entre els mesos de juliol i setembre s’implementi per als advocats en l’ordre social , i cap al novembre en la jurisdicció civil (recordeu que estem parlant de procediments en els quals NO intervingui procurador).

 

En tot cas, el ponent Sr. Natxo Fargas va comentar que perquè la transició de la presentació en paper a telemàtica sigui menys conflictiva, hi haurà -en totes les jurisdiccions en què es vagi implementant- un període de dos mesos de presentació voluntària per la via telemàtica.

 

Això vol dir que, dins la jurisdicció social, si s’implementa el període voluntari al juliol, a partir de l’1 d’octubre ja seria OBLIGATORI presentar telemàticament, i en la jurisdicció civil, si comença el període voluntari durant el mateix períod (juliol-setembre), a partir d’octubre ja haureu de presentar OBLIGATÒRIAMENT per via telemàtica.

 

Us anirem informant de quan s’obri cada període, no patiu gens. Tanmateix, us recomanem que durant els períodes voluntaris us hi poseu, perquè podria ser que els òrgans judicials fóssin més tolerants que quan ja sigui obligatori.

 

I aquí teniu la documentació de la Sessió Informativa sobre E-Justícia que es va celebrar ahir a la Sala d’actes del nostre Col·legi. El trobareu publicat a la nostra web a l’apartat JUSTÍCIA ZERO PAPERS.

 

Seguirem informant!