Avui dilluns 12 de juliol commemorem un any més el DIA DE LA JUSTÍCIA GRATUÏTA I DEL TORN D’OFICI

12/07/2021

Des que es celebra, al nostre Col·legi ens afegim a aquesta celebració, perquè és l’ocasió perfecta per agrair la gran tasca que fan els nostres 286 advocats i advocades del Col·legi inscrits/es al Torn d’Ofici de l’ICATER.

És per això que cada any —des de fa 11 anys— escollim un/a representant dels companys/es del Torn per premiar l’excel·lent labor de tots/es, i aquest 2021 s’ha proposat el company Antoni Ordoño Pino per rebre el diploma commemoratiu d’aquesta diada. L’enhorabona i gràcies per tots aquests anys de dedicació com a membre de Junta responsable del Torn d’Ofici!

Aquest any, a més, la tasca constant i incansable dels advocats i les advocades d’ofici ha estat reconeguda amb el Premi ‘VALORS’ a l’Advocacia compromesa que atorga el Consell de l’Advocacia Catalana, destacant la importància dels qui, cada dia, fan que sigui possible posar en pràctica un dret tan fonamental com és l’accés a la Justícia i al dret de defensa per a tothom, amb independència dels seus recursos econòmics.

Val a dir que la campanya de divulgació sobre el Dia de la Justícia Gratuïta que s’endegà ja fa uns anys per part del Consejo de la Abogacía Española —podeu veure aquí la d’aquest any—  també vol donar a conèixer i fer visible a tota la ciutadania que un dret que considerem tan bàsic com el benefici de justícia gratuïta no seria possible de cap manera si cada dia, 24h/365 dies l’any no el prestessin els advocats i advocades d’ofici, amb pandèmia o sense, fent una feina sovint poc reconeguda i poc valorada en molts sentits.

Moltes gràcies a totes i a tots per tanta feina, gaudiu del vostre Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici!