Avui, 25N, Dia Internacional contra la Violència Masclista a Terrassa. Al Col·legi treballem avui i cada dia per eradicar la violència masclista

25/11/2015

 

Avui dimecres, 25 de novembre, és el Dia Internacional d’Acció contra la Violència Masclista.

 

Des del Col·legi i com a membres integrants de la Comissió de Seguiment del Protocol contra la Violència promogut per l’Ajuntament de Terrassa, treballlem avui i cada dia per eradicar la violència masclista: per exemple, l’any 2014 els 202 advocats que formen part del Torn de Víctimes de Violència contra la Dona del nostre Col·legi van assistir 415 dones en el Torn de Víctimes de Violència contra la Dona (aquest any 2015 i fins ahir 24 de novembre ja s’havien assistit 356 dones en el mateix torn). Val a dir que tant al partit judicial de Terrassa com al de Rubí, els 365 dies de l’any les dones víctimes de violència masclista poden comptar amb l’assessorament d’un advocat del Torn de Víctimes de Violència contra la Dona.

 

 

A banda d’aquesta tasca directa d’assessorament i defensa jurídica de les víctimes, la feina en qüestions de difusió sobre accions contra la Violència Domèstica, en el cas de la nostra institució, la duu a terme la Comissió de Maltractaments del Col·legi, que desenvolupa tasques de molt diversa índole per arribar als advocats però també a tota la ciutadania.

 

Avui, amb motiu de la celebració d’aquest DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA us recordem que hi haurà a les 19h, hi hauran concentracions ciutadanes simultànies al centre i a diferents districtes de la ciutat, els detalls de les quals podeu consultar aquí.

 

També recordeu que, en el marc de la CAMPANYA TERRASSA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA el proper divendres, 27 de novembre hi ha organitzada una Jornada per a professionals “La incidència de la violència masclista en dones i menors: respostes jurídiques i reptes psicosocials” , el 27 de novembre, de 9 a 14 i de 15.30 a 17.30, al Vapor Universitari de Terrassa (c.Colom, 114).