Avui, 12 de juliol, celebrem el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici

12/07/2018

Avui dijous 12 de juliol es celebra el Dia de la Justícia Gratuïta a tot l’estat. Amb aquesta diada es vol posar en valor la importància d’un dret tan fonamental com és l’accés a la Justícia per part de tothom, independentment dels seus recursos econòmics, i aprofitem per donar informació i divulgació sobre els drets que la Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta atorga als ciutadans, i les vies i formes d’accés al reconeixement del Dret a la Justícia Gratuïta, així com també la tasca que fan els Col·legis d’advocats i els advocats adscrits a Torn d’Ofici en benefici dels qui tenen reconegut aquest dret.

Aquesta tasca de divulgació s’emmarca dins la campanya endegada pel Consejo General de la Abogacía per celebrar el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici i per donar visibilitat a la tasca que fan més de 51300 advocats i advocades a tot l’estat. La campanya inclou, a més, i entre d’altres accions divulgatives, l’emissió per part de la ONCE d’un número especial que aquest dia 12 juliol es dedicarà a la Justícia Gratuïta.

Al nostre col·legi i per vuitè any consecutiu, s’ha decidit premiar l’excel·lent labor que fan els companys i companyes lletrats adscrits al Torn, i aquesta vegada s’ha proposat la companya Margarita Ávila Mata per rebre el diploma commemoratiu d’aquesta diada, en reconeixement de la seva tasca.

Us desitgem una gran diada i, un any més, us agraïm la vostra tasca diària, sovint arduosa  i poc reconeguda, vers el ciutadà.