Apunta’t a la conferència de demà, 12 novembre ‘Introducció a les violències masclistes en entorns digitals’ organitzada pel Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa.

11/11/2021

Des del Servei de Polítiques de Gènere i en el marc de la campanya del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’erradicació de la violència masclista, us presentem la formació per a professionals “Introducció a les violències masclistes en entorns digitals“.

El desembre del 2020, la Llei 17/2020 de modificació de la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista va incloure-hi la violència digital ateses les nombroses agressions masclistes que es produeixen en aquest àmbit.

Les violències masclistes digitals són un fenomen creixent i d’abast mundial. El fet que l’ús de les noves tecnologies sigui indissociable de la nostra quotidianitat fa que aquestes violències es combinin amb les violències analògiques que pateixen les dones a la vegada que se’n generen de noves, especialment en les dones joves i les dones amb presència pública.

Objectius:

Ø Conèixer quines conductes es consideren com a violències digitals masclistes i quines eines legals hi ha al respecte

Ø Conèixer els diferents tipus d’afectacions

Ø Conèixer les implicacions de l’abordatge de les violències masclistes digitals per les polítiques públiques, identificant claus d’actuació per als i les professionals

Ø Compartir exemples d’identificació de violències masclistes digitals i d’estratègies de resposta, seguretat digital i mitigació de riscos i danys

La sessió anirà a càrrec de l’advocada Laia Serra, i d’Eva Alfama de la col·lectiva DonesTech

Dia: divendres 12 de novembre

Horari: de 9.30 a 12.30 h

Lloc: Aula Magna de la Factoria Cultural de Terrassa (rbla. Ègara, 340)

Cal inscripció prèvia: fins al dia 10 de novembre, CLICANT AQUÍPlaces limitades!