Acord del Ple Extraordinari del CGAE de 26 d’abril: rebuig a l’habilitació del mes d’agost

28/04/2020

 

Des de l’ICATER, com a integrants del Consejo General de la Abogacía Española expressem el nostre rebuig a la proposta d’habilitar el mes d’agost per a actuacions judicials.

 

Llegiu aquí el comunicat conjunt emès des del CGAE després de la reunió extraordinària del Ple que es va celebrar aquest diumenge, 26 d’abril, on es recull, entre d’altres consideracions importants, el rebuig frontal a aquesta mesura.

 

En el mateix sentit, i ja el passat 12 d’abril, i en resposta al Pla de Xoc presentat pel Poder Judicial, vam emetre un comunicat conjunt des del Consell de l’Advocacia Catalana en el qual es recollia expressament el rebuig a l’habilitació del mes d’agost:

 

Rebutgem l’habilitació del mes d’agost, ja que entra en conflicte amb el dret al descans i a la conciliació de la vida familiar i personal dels lletrats, procuradors i pèrits, més encara quan l’advocacia estarà teletreballant, sense descans ni vacances, durant tot el període de l’estat d’alarma. Considerem necessari un acord entre les diferents administracions implicades per concentrar les vacances del personal al servei de l’administració de justícia, judicatura i fiscalia, durant el mes d’agost per aprofitar al màxim els mesos de juliol i setembre que tradicionalment comporten una ralentització del treball a les oficines judicials.

 

Des del Col·legi i des del conjunt de l’Advocacia institucional defensem i seguirem defensant que qualsevol mesura dirigida al perfeccionament i eficàcia de la Justícia requereix de la unitat i del consens de tots els sectors professionals implicats.