28 maig: Webinar de la sentència del TEDH en relació al medi ambient saludable. Gratuït per a lletrats/des i #EnLínia, inscriu-t’hi ara!

06/05/2024

La Comissió de DRETS HUMANS del CICAC, presidida per l’Excm. Sr. Jesús Sánchez, Degà de l’ICAB, ha organitzat un Webinar sobre “Implicacions de la sentència del TEDH en el cas “Verein KlimaSeniorinnen Schweiz i altres v. Suïssa” en relació la defensa del dret al medi ambient saludable”, per al dimarts, 28 de maig de 2024 a les 16:00h.

La recent sentència del TEDH “Verein KlimaSeniorinnen Schweiz i altres v. Suïssa” s’ha valorat com una sentència pionera i històrica. El TEDH ha dictaminat que el canvi climàtic viola el dret al respecte de la vida privada i familiar i condemna al govern Suïs per no haver complert amb les seves obligacions en el marc de la Convenció Europea sobre Canvi Climàtic.

En aquest webinar s’emmarcarà el dret a un medi ambient saludable com a Dret Humà, s’analitzarà la sentència del TEDH i quines implicacions pot tenir pels països membres del Consell d’Europa i es tractarà la responsabilitat penal dels Estats en relació a la preservació del medi ambient.

La presentació i la benvinguda a càrrec de l’Excma. Sra. Marta Martínez i Gellida, presidenta d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa; i de l’Excm. Sr. Jesús M. Sánchez, president de la comissió de Drets Humans d’aquest Consell i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

La Sra. Erika Torregrossa copresidenta de l’Observatori dels Drets de les Persones de l’ICA Barcelona i presidenta de la Sección de Derechos Humanos del ICA Madrid, será la persona encarregada de la Moderació.

Els ponents, son:

  • Sr. Joaquín Nieto, vicepresident d’APDE i de SEOBirdLife, (Introducció al dret al medi ambient com a Dret humà)
  • Sr. Jordi Jaria, professor agregat Serra Húnter de Dret constitucional i ambiental de la URV (anàlisi de la sentència i implicacions)
  • Sra. Judit Gené, advocada penalista experta en dret mediambiental, (la responsabilitat penal de l’Estat en relació a la preservació del medi ambient)

Com sempre, al finalitzar les intervencions, hi haurà torn de preguntes.

Finament, la cloenda anirà a càrrec de l’Excm. Sr. Carles McCragh, coordinador de la comissió de Drets Humans i president emèrit del Consell de l’Advocacia Catalana.

INSCRIVIU-VOS-HI EN AQUEST ENLLAÇ