26 i 27 de setembre: 3r Congrés de Mediació ICAB, apunta’t ara i no et quedis sense plaça!

05/09/2019

 

III CONGRÉS DE MEDIACIÓ ICAB – Dijous 26 i Divendres 27 de Setembre 2019

 

“ENS UNIM PER IMPULSAR I CONSOLIDAR LA MEDIACIÓ”

 

• La mediació: l’oportunitat definitiva

Es compleixen 18 anys des de la publicació a Catalunya de la Primera Llei de Mediació; la primera llei que es va publicar va ser la Llei de Mediació Familiar en 2001. L’any 2009 es va publicar la llei 15/2009, de 22 de juliol de mediació en l’àmbit del dret privat, el temps transcorregut és suficient com per a poder valorar en quin punt està la mediació al nostre país, quins aspectes són els que millor han funcionat i que és el que caldria millorar.

 

Per la seva pròpia essència, l’advocacia és receptora dels conflictes, i per la seva formació és qui millor pot ajudar i orientar a la ciutadania de quin és la millor resposta per a resoldre el seu conflicte.

 

En aquest III Congrés de Mediació de l’Advocacia volem plantejar la mediació com una eina que l’Advocacia deu incorporar definitivament a la professió, per a una millor defensa de drets dels seus clients.

 

Actualment, amb l’Avantprojecte de la Llei d’Impuls de la Mediació s’obre una oportunitat definitiva per a la seva consolidació, i entorn al mateix hem volgut pivotar aquest III Congrés de Mediació. En aquest sentit, al situar-lo com a veritable eix del Congrés, podem afirmar que per primera vegada des de fa 18 anys, tots els operadors jurídics intervinents ens hem convençut de la utilitat de la Mediació, ja sigui per aplicar-la en solitari o en combinació amb altres ADR, i per això, per primera vegada, tots caminem en una mateixa direcció per a la seva prescripció i desenvolupament.

 

El lema del Congrés i la composició de les ponències científiques donen clar exemple d’això; totes les administracions i tots els professionals implicats que la cultura del pacte cali entre la ciutadania. Des del CENTRE ADR ICAB, creiem que la possible aprovació d’aquest Avantprojecte de Llei d’Impuls representa una oportunitat definitiva per a la consolidació de la Mediació.Certament, només representa el principi del camí, però comporta un canvi important per a facilitar el coneixement de les bondats de la Mediació entre la ciutadania i el que és fonamental, entre l’Advocacia.

 

Acabats de commemorar els 18 anys de vida de la primera Llei Catalana, i 10 anys de la llei 15/2009, de 22 de juliol de mediació en l’àmbit del dret privat, amb les bones perspectives actualment existent envers l’Avantprojecte de la Llei Estatal, i amb el canvi de paradigmes incorporats ja en la nostra societat (i per extensió en els nostres clients), es conjuguen tots els factors per a la implosió definitiva dels sistemes de ADR en general i de la Mediació en particular.

 

Aquest Congrés pretén ser una trobada per a aconseguir totes les nostres finalitats: oferir la imatge de unió de tots els operadors jurídics implicats en el desenvolupament i consolidació dels ADR, estendre l’eina de la Mediació molt més enllà de l’àmbit del dret civil i mercantil (penal, contenciós-administratiu, sanitari, ODR…) atesa la seva utilitat en tot tipus de conflictes, i que l’Advocacia se senti protagonista d’aquest sistema com a figura fonamental i imprescindible per a acompanyar al client i vetllar per la defensa dels seus drets durant tot el procés.

 

Més informació? Aquí la trobaràs!

Inscriu-te ara i assegura la teva plaça