#12J Avui dimarts 12 de juliol commemorem un any més el DIA DE LA JUSTÍCIA GRATUÏTA I DEL TORN D’OFICI

12/07/2022

Des de l’ICATER ens afegim a aquesta celebració, ocasió perfecta per agrair la gran tasca que fan els nostres advocats i advocades inscrits/es al Torn d’Ofici de l’ICATER.

En aquest enllaç trobareu la Campanya adreçada a la ciutadania que ha endegat avui mateix el Consell de l’Advocacia Catalana, destacant la importància dels qui, cada dia, fan que sigui possible posar en pràctica un dret tan fonamental com l’accés a la Justícia i al dret de defensa per a tothom, amb independència dels seus recursos econòmics.

Des del CICAC aquest any també ens recorden els incentius i recursos de què podeu gaudir tots i totes els companys/es que feu el Torn d’ofici i us acolliu al Pla de Foment del Català al TOAD.

A més, totes les col·legiades i col·legiats —tant si formeu part com si no del Pla de Foment del Català— podeu passar pel Col·legi a recollir un vano amb informació sobre drets lingüístics i eines que faciliten l’exercici professional en llengua catalana.

També des del Consejo de la Abogacía Española es fa una campanya de divulgació sobre el Dia de la Justícia Gratuïta—podeu veure aquí la d’aquest any— per donar a conèixer i fer visible que un dret que considerem tan bàsic com el benefici de justícia gratuïta no seria possible de cap manera si cada dia, 24h/365 dies l’any no el prestessin els advocats i advocades d’ofici, amb o sense pandèmia, fent una feina sovint poc reconeguda i poc valorada en molts sentits.

Moltes gràcies a totes i a tots per tanta feina, gaudiu del Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici!