TS: la custòdia compartida no eximeix del pagament de la pensió d’aliments si hi ha desproporció en els ingressos dels pares

18/02/2016

 

El Tribunal Suprem, en una sentència feta pública avui mitjançant nota al portal del Poder Judicial (ponent: Sr. Arroyo Fiestas) atorga la custòdia compartida en un cas que provenia de l’Audiència Provincial de Sevilla, considerant que fomenta la integració del menor amb ambdós pares, evita el sentiment de pèrdua, no questiona la idoneïtat dels progenitor i estimula la cooperació dels pares en benefici dels menors.

La sentència, però, no accepta la petició del pare que demanava que, en adoptar-se el sistema de custòdia compartida, ja no fos necessari el pagament de la pensió d’aliments pel fill, atès que cada progenitor es faria càrrec dels mateixos durant el període en què tingui la custòdia del menor.

 

La mare del menor no treballa i l’Audiència havia establert la custòdia per la mare, a més de la pensió de 350€ mensuals pels aliments del fill, una pensió compensatòria limitada a tres anys -temps en què se suposava que la mare ja hauria accedit al mercat laboral.

 

El Suprem estableix la custòdia compartida, deixa la pensió d’aliments del fill sense limitació temporal i manté en 3 anys la pensió compensatòria per la mare. La Sala ha subratllat que la limitació temporal només té sentit en una pensió compensatòria, com a estímul de la recerca d’opcions laborals, però no té cabuda en el cas de les pensions d’aliments pels fills.

 

Vegeu la NOTA COMPLETA sobre la sentència DINS EL PORTAL DEL PODER JUDICIAL.