Setmana de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici: activitats i campanyes previstes des del Col·legi

03/07/2015

Com ja sabeu i us hem informat en Circular 43/15, diumenge 12 de juliol es celebra el Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici a tot l’estat.

 
Aprofitant la celebració d’aquesta diada, des del Col·legi hem pensat que és una boníssima oportunitat per donar a conèixer el funcionament de la Justícia Gratuïta entre la ciutadania, apart de posar en valor la figura i la tasca dels Advocats d’Ofici.

 

És per això que, durant la setmana vinent, de dilluns a divendres, farem una campanya, en xarxes socials (Twitter) i a la nostra web, que hem batejat amb el nom de “Setmana de la Justícia Gratuïta” i que podreu seguir amb el hashtag #TornOficiIcater.

 

La campanya consistirà bàsicament en publicar a Twitter i a la web dos vídeos diaris de 2 minuts aprox. –elaborats pel Consejo de la Abogacía- que resolen dubtes concrets que solen tenir els ciutadans sobre la Justícia Gratuïta: hi tinc dret? On es demana? L’Advocat em pot cobrar alguna quantitat? Què “entra” en el concepte de Justícia Gratuïta? Què passa si no m’entenc amb el meu advocat d’ofici, el puc canviar? Etc.

 

A banda d’aquesta acció via web i twitter, divendres dia 10 al matí s’instal·larà al Raval de Montserrat l’estand del què ja us informàvem ahir (recordeu que necessitem voluntaris!) i la Junta atorgarà a un col·legiat del Torn el diploma d’excel·lència en la tasca com a Advocat d’Ofici, aquest any, el distingit serà el company Ignacio Mena Mas.

 

Us convidem també a visitar el microsite que ha preparat el CGAE de la Abogacía, en el qual, a més de notícies sobre activitats previstes pels diferents Col·legis d’Advocats per aquesta setmana, podeu signar el “Manifiesto del Día de la Justicia Gratuita y el Turno de Oficio” i veure els vídeos sobre l’experiència i la tasca dels companys del Torn d’Ofici.

 

No oblideu que al Twitter podeu compartir les vostres experiències, comentaris sobre el Torn d’Ofici amb el hashtag #TornOficiIcater i també #DiaJusticiaGratuita.

 

Gràcies per participar-hi!