Biblioteca

Si voleu consultar el Catàleg de la Biblioteca, cliqueu AQUÍ

Si voleu accedir a la consulta en línia de la Base de Dades Tirantonlinecliqueu AQUÍ

Servei de referència i informació bibliogràfica

  • Tràmit: Teniu entre mans un cas complicat? Un assumpte d’una jurisdicció en la qual no acostumeu a treballar? Si necessiteu documentació, llibres, doctrina, jurisprudència i voleu saber si ho tenim a la Biblioteca del Col·legi, pregunteu-nos i us ajudarem a a trobar un punt de partida documental, i us facilitarem les eines i els recursos que posem al vostre abast perquè vosaltres mateixos documenteu el cas.
 •  Documentació:  Veniu a la Biblioteca (horari de 9 a 18h de dilluns a divendres), truqueu-nos al 937801377  o envieu-nos per correu electrònic les vostres preguntes sobre el fons de la Biblioteca, els recursos i el què podeu utilitzar vosaltres mateixos per documentar el cas.

Recordeu que també tenim a la vostra disposició altres serveis, com el Servei de Documentació, en el qual, per un preu molt ajustat, qui documenta el cas no sou vosaltres, sinò nosaltres, seguint les vostres directrius.

Servei de documentació

  • Tràmit: Esteu intentant resoldre un cas, no teniu temps per dedicar-vos a buscar documentació i voleu que us ajudem? Confieu en la vostra Biblioteca, som especialistes en buscar documentació jurídica. Expliqueu-nos el cas, per telèfon (937801377) o per correu electrònic (biblioteca@icater.org), i us enviarem el que necessiteu: jurisprudència, formularis, doctrina, legislació aplicable, etc. Formem equip per ajudar-vos a resoldre el cas… sempre que sigui possible!
  • Tarifes: El preu de cada recerca vindrà determinat per dos variables: la complexitat de la recerca i la urgència amb la qual necessiteu tenir la informació.

Complexitat de la recerca (exemples):

[Nota: si voleu exemples més detallats, podeu consultar-los a l’apartat SERVEIS del portal de la Biblioteca del Col·legi]

  • Recerca ordinària – “voldria un model de contracte de…” “necessito jurispr. de l’article…”
  • Recerca complexa – “sabeu si ha sortit alguna cosa sobre…” “no sé si existeix un recurs contra …. m’ho podeu mirar?” “em podeu trobar si és nul un contracte de subministrament futur si no es determina el preu?”

Temps d’entrega de la documentació i cost de la tramesa

Recerca ordinària

 • Servei normal (màxim 72h per donar resposta) = 5€ (+ cost tramesa)
 • Servei urgent (màxim 2h per donar resposta) = 10€ (+ cost tramesa)

Recerca complexa

 • Només s’ofereix servei normal (màxim 72h per donar resposta)
 • Preu: 15€ (als quals s’afegirà el cost derivat de la tramesa)

Cost de la tramesa d’informació

 • Tramesa d’informació x correu electrònic: 0,10€ cada 10Kb
 • Informació preparada per venir a recollir: 0,15€/full

 

Documentació: Podeu trucar-nos a la Biblioteca de dilluns a divendres, de 9 a 18h, (937801377) o enviar-nos la vostra petició de documentació per correu, a una de les adreces de la Biblioteca (biblioteca@icater.org) especificant quina de les opcions trieu (servei urgent o servei ordinari). Us enviarem per correu electrònic, tan aviat com sigui possible -i sempre dins el termini especificat- el resultat de la recerca amb els documents que hagueu demanat. Les consultes que realitzeu a aquest servei es facturaran trimestralment al compte on tingueu domiciliada la quota col·legial.

Servei de consulta i tramitació als Registres

  • Tràmit: Fem per vosaltres les gestions necessàries als Registres Civils, Mercantils i de la Propietat per ajudar-vos a aconseguir informes mercantils, les notes simples de propietats, notes de titularitats de béns, informes de trànsit (Registre de vehicles) o els certificats dels Registres Civils d’arreu d’Espanya (naixement, defunció, matrimoni, últimes voluntats, certificats d’assegurança de vida, etc.) en el termini més ajustat.
  • Tarifes: 
  • Les recerques de documentació que us puguem proporcionar immediatament tindran un cost de servei de 5€ + IVA.
  • Les recerques que requereixin seguiment (offline), tindran un cost de 10€+IVA.
  • Aquests costos s’afegiran al què ens cobren els proveïdors per la gestió de la documentació.
 •  Documentació: Podeu enviar-nos les vostres sol·licituds a l’adreça biblioteca@icater.org. Atès que hi ha molts productes possibles que podeu demanar a través d’aquest servei, si us cal un pressupost previ, dieu-nos-ho en el moment de fer la petició i us informarem del cost aproximat de la petició. Tan aviat com rebem la informació dels Registres, us la remetrem al vostre correu. Les consultes que realitzeu a aquest servei es facturaran trimestralment al compte on tingueu domiciliada la quota col·legial.

Servei de préstec

  • Tràmit: Si sou col·legiats o alumnes de l’Escola de Pràctica Jurídica, i voleu endur-vos a casa o al despatx els llibres, CDs, revistes o altra documentació de la Biblioteca, només cal que us registreu com a usuaris de la Biblioteca i us farem el préstec. Hi ha tres tipus de préstec establerts pels documents de la Biblioteca:
 • Préstec setmanal (7 dies) la majoria de les monografies, les revistes i molts CDs.
 • Préstec restringit (3 dies) – algunes monografies molt utilitzades, formularis…
 • Préstec de Cap de Setmana – codis, novetats editorials, llibres molt demanats…
  •  Documentació: Podeu demanar-nos que us reservem un llibre o altre document que tinguem dins el Catàleg de la Biblioteca (en línia), si us el voleu endur en préstec, enviant-nos un correu electrònic a biblioteca@icater.org. També podeu renovar el préstec dels documents (màxim fins a tres pròrrogues) enviant-nos un correu electrònic. Us podrem prorrogar el termini de préstec si cap company no ha reservat el document que voleu renovar.

Tingueu present que el fet de tornar els llibres a temps beneficia tots els companys (inclosos vosaltres), i en tot cas, la sanció per no tornar els llibres en el termini acordat serà l’exclusió del servei de préstec per un període determinat, d’acord amb el què estableix el Reglament de la Biblioteca

Servei d'obtenció de documents

  • Tràmit: Us facilitem l’adquisició de llibres jurídics. Si sou col·legiats o alumnes de la nostra Escola de Pràctica Jurídica, i voleu comprar un llibre de temàtica jurídica, us el podem aconseguir a bon preu, a través dels distribuïdors i llibreters que ens venen i ens porten els llibres a la Biblioteca del Col·legi. El llibreter ens portarà o enviarà el llibre o codi que demaneu (amb la seva corresponent factura), i girarà el càrrec directament al compte bancari que ens indiqueu a la sol·licitud.
 •  Documentació: Envieu-nos la sol·licitud SOD que trobareu dins aquest apartat, emplenada, i signada (podeu utilitzar la signatura electrònica, molt més ràpida i no obliga a imprimir/escanejar 🙂 ) a l’adreça documentacio@icater.org. Tan aviat com la rebem, farem la comanda a la Llibreria. I tan bon punt ens arribi el llibre amb la factura, us enviarem un correu electrònic per avisar-vos i que el vingueu a recollir.

Promocions de llibres

  • Tràmit:  De tant en tant, els editors ens ofereixen fer edicions especials de llibres que des del Col·legi es consideren interessants per als col·legiats. El preu dels exemplars és reduït perquè es fan tirades grans. Un cop tenim els exemplars a la Biblioteca, publicitem les promocions a través de circulars informatives que rebeu tots els col·legiats i que incorporen un enllaç a un formulari automàtic en el qual podeu anotar la vostra reserva. El cost dels llibres apareix a les circulars i es gira al compte dels col·legiats que facin reserves. Si algun col·legiat fa una reserva i no ve a recollir-la dins el termini que hem especificat a la circular, la seva reserva s’assignarà a un altre col·legiat que hi estigui interessat.

Desiderata

  • Tràmit: Si sou col·legiats de l’ICATER o alumnes de la nostra Escola de Pràctica Jurídica i sabeu d’algun llibre o publicació que considereu que hauria de formar part del fons de la nostra Biblioteca, per estar a disposició de tots els companys, doneu-nos-en la referència, intentarem localitzar-lo i avaluar la seva adquisició. Dintre del possible per disponibilitat de les obres, i per preu, volem tenir un fons adaptat a les vostres necessitats informatives i documentals, i ens aniran molt bé les vostres recomanacions.
 •  Documentació: Podeu enviar-nos les dades del llibre o publicació que recomaneu adquirir per la Biblioteca del Col·legi per correu electrònic a l’adreça biblioteca@icater.org. Valorarem l’adquisició i us informarem quan tinguem la publicació a les nostres mans.