Primera condemna per difamacions que obliga a tuitejar la sentència

01/12/2014

Un jutge de Sevilla ha condemnat l’advocat i president d’AUSBANC, Luis Pineda, per intromissió il·legítima en en dret a l’honor del portaveu de FACUA, Rubén Sánchez. La sentència obliga el condemnat a publicar durant 30 dies la sentència al seu compte de Twitter (el mateix mitjà que va utilitzar per incórrer en la difamació).

 

La sentència arriba després de la demanda que va interposar l’octubre del 2013 Rubén Sànchez, periodista i portaveu de FACUA-Consumidores en Acción, contra Luis Pineda, que va publicar fins a 57 piulades a twitter on acusava Sánchez i la seva organització de corrupció, robatori, factures falses i frau fiscal, afirmant a més que estaven implicats en el cas dels ERE, el pressumple frau dels cursos de formació andalusos, i el cas de les factures falses  d’UGT, entre d’altres suposats delictes.

 

La sentència obliga Pineda, a més, a esborrar les 57 piulades, a pagar 4000 euros i a publicar cada dia la sentència en el seu twitter durant un mes, utilitzant una eina crada a aquest efecte per augmentar els caracters que es permeten normalment en un tuit.