Novetats sobre equipaments del Departament de Justícia: trasllat de la presó Model i previsió d’agrupació dels Jutjats de Rubí

02/03/2017

Des del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ens informen de dues actuacions que creiem que us poden interessar:

 

  • Trasllat del Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona, “La Model”.

 

El 7 de març s’inicia oficialment el procés de tancament de La Model. A partir d’aquesta data es procedirà a ingressar els preventius, homes majors de 24 anys d’edat, al Centre Penitenciari Can Brians-1. Els majors d’edat, però menors de 24 anys ingressaran al Centre Penitenciari de Joves. Així, les funcions que fins ara desenvolupava el Centre Obert Barcelona-1 es traslladaran al Centre Obert de Barcelona, situat a la Trinitat.

 

Per qualsevol aclariment relatiu al tancament de La Model us podeu dirigir a la Direcció General de Serveis Penitenciaris, mitjançant el correu dgsp@gencat.cat.

 

  • Jutjats de Rubí: Justícia vol agrupar les tres seus judicials de Rubí en un únic edifici el 2018

El Departament de Justícia busca un edifici de lloguer que sigui prou gran per agrupar tots els jutjats de Rubí, que actualment estan distribuïts en tres espais diferents. Un cop es trobi i s’adeqüi l’immoble que podrà agrupar les tres seus de jutjats actuals a Rubí, el Departament de Justícia considera que resoldrà els problemes logístics de l’actual dispersió i millorarà tant l’atenció al ciutadà com les condicions de treball.

 

Els futurs jutjats disposaran d’unes instal·lacions expressament dissenyades per a desenvolupar la seva funció i que, per exemple, tindran àmbits de circulació privats, públics i restringits; un espai independent per al jutjat de guàrdia; una zona de custòdia i una sala de reconeixements adequada; a més d’espais accessibles per a tothom. La nova seu judicial també estarà preparada per a la implantació de la nova oficina judicial.