Nou servei! Reclamacions d’accidents de trànsit per via telemàtica, amb el vostre carnet ACA de col·legiat

16/01/2018

 

El Consejo General de la Abogacía Española i UNESPA han desenvolupat, en base al Conveni que van signar fa uns mesos, i a través de l’empresa informàtica TIREA, una plataforma que permet als lletrats comunicar-se telemàticament i de forma segura amb les asseguradores dels vehicles implicats en un sinistre de circulació amb víctimes.

Ja podeu tramitar per via telemàtica davant les asseguradores les reclamacions dels vostres clients per al pagament d’indemnitzacions per accidents de trànsit amb danys personals. El servei no tindrà cost si s’actua en defensa d’un beneficiari de justícia gratuïta, i en altres supòsits, el cost serà d’1€ per tràmit i 3€ per certificat.

El nou servei es diu SdP-Lex i hi podeu accedir des d’internet utilitzant el vostre carnet ACA i qualsevol navegador. L’advocat de la víctima de l’accident i l’asseguradora es poden registrar dins la pàgina (l’advocat amb el carnet ACA ja entrarà, no caldrà usuari i contrasenya). Una vegada dins el sistema, trobareu un menú que permet definir quin tràmit es vol realitzar: presentar nova reclamació, gestionar reclamacions en curs, realitzar recerca de reclamacions, obtenir certificats o consultar dades de facturació.

El sistema garanteix la identitat de les parts en les comunicacions, i permet que els advocats envieu i rebeu de forma segura, immediata i estandarditzada la documentació amb les reclamacions que fan els vostres clients a les entitats asseguradores. Tots els missatges que s’intercanviïn quedaran registrats.

El sistema aporta un justificant d’apertura de la reclamació, de les ofertes, i de les respostes motivades intercanviades entre les parts, i entrega el corresponent justificant de recepció al remitent. És un servei operatiu tots els dies i 24h, i compleix amb les normes de competència i de protecció de dades.

Si voleu saber-ne més detalls i començar a utilitzar l’aplicació informàtica, us recomanem consultar les completíssimes guies que han elaborat els companys d’Abogacia.es, que són els qui ofereixen directament l’accés al nou aplicatiu.