La Comissió de Defensa dels Drets Humans del Col·legi expressa la seva indignació per l’atac contra ‘Charlie Hebdo’

13/01/2015

La Comissió de Defensa dels DDHH de l’ICATER expressa el seu malestar i indignació per l’atac contra la revista francesa ‘Charlie Hebdo’ i rebutja la violència com a via per defensar els interessos propis en una societat democràtica.

 

 

En relació a l’atac contra el setmanari francès ‘Charlie Hebdo’ en el qual hi hagut més d’una desena de morts i de ferits, el Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) condemna aquesta acció i manifesta la seva indignació davant l’ús de la violència i de la força que han propiciat els autors dels fets per defensar els seus interessos.

 

El setmanari satíric havia estat objecte d’amenaces en el passat per haver publicat caricatures de Mahoma. Entre les víctimes hi ha el director de la revista, Stéphane Charbonnier, alies Charb, i alguns dels dibuixants. Per això, l’ICATER recorda que la llibertat d’expressió és un dels pilars d’una societat democràtica i que el diàleg i el respecte són elements essencials per facilitar la convivència en una societat plural i globalitzada. L’ús de la violència deslegitima qualsevol ideologia o pensament i atempta de forma directa en la dignitat de totes les persones i de la societat en general.

 

L’ICATER sempre es mostrarà contrari contra tan abominables fets i mitjans. Per això fem palès públicament la repulsa i rebuig a actes com aquest, i mostrem la nostraa solidaritat i empatia amb tots els familiars de les víctimes i amb la societat francesa en general.

 

També expressem de forma contundent que malgrat la gravetat dels fets denunciats, això no es excusa, ni molt menys, per trencar la pau social i la convivència per a poder seguir caminant cap a la plena integració social de qualsevol persona, independentment del seu orígen

 

Comissió Defensa dels Drets Humans de l’ICATER