Inscriu-te ara a la Jornada gratuïta organitzada per l’Ajuntament de Terrassa sobre l’Abordatge de les violències sexuals en joves: 3 novembre

05/10/2017

El Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa organitza el proper 3 de novembre de 9 a 14h una jornada GRATUÏTA (amb inscripció prèvia obligatòria) sobre l’ABORDATGE DE LES VIOLÈNCIES SEXUALS EN POBLACIÓ JOVE: SITUACIÓ ACTUAL I REPTES DE FUTUR.

INSCRIVIU-VOS-HI ARA!

 

Programa de la Jornada

09.00 – 09.15 h
Lliurament de documentació

09.15 – 9.30 h
Benvinguda a càrrec de Jordi Ballart i Pastor, alcalde de Terrassa, i de Lluïsa Melgares i Aguirre, regidora del Servei de Polítiques de Gènere.

09.30 – 10.30 h
Conferència marc: “Les violències sexuals en població jove: contextualització i anàlisi de la situació actual”, a càrrec de Montse Pineda Lorenzo, coordinadora d’Incidència Política de l’associació Creación Positiva.

10.30 – 11.30 h
Taula rodona: intervenció en nois joves

  • “L’avaluació i el tractament dels agressors sexuals menors”, a càrrec de Kieran McGrath, consultor del projecte ATURA’T a Palma de Mallorca, servei de la Direcció General de Menors i Família del Govern de les Illes Balears.
  • “Masculinitats i agressions sexuals: experiència del Programa per a les Universitats contra la violència masclista (PUC)”, a càrrec d’Álvaro Ponce, psicòleg i membre fundador de l’Associació Conexus i responsable del Programa PUC.

Modera: Natalia Perona i Vizcaíno, cap del Servei de Polítiques de Gènere.

11.30 – 12.00 h
Pausa

12.00 – 13.30 h
Taula rodona: intervenció en noies joves

  • “La importància de l’actitud de les persones professionals en l’àmbit de les violències sexuals”, a càrrec de Violeta García, psicòloga de l’Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS).
  • “L’atenció a adolescents i joves: Programa SARA-JOVE” de l’Ajuntament de Barcelona, a càrrec de Gemma Castellví, educadora social, i de Raissa Llorca, psicòloga d’infància i adolescència. Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) de l’Ajuntament de Barcelona.
  • “Eines per a la superació en les dificultats en la denúncia de casos de violència sexual en noies joves”, a càrrec de Carla Vall, advocada penalista.

Modera: Natalia Perona i Vizcaíno, cap del Servei de Polítiques de Gènere.

13.30 – 14.00 h
Espai de reflexió: reptes de futur en l’abordatge de les violències sexuals

14.00 h
Cloenda, a càrrec de Lluïsa Melgares i Aguirre, regidora del Servei de Polítiques de Gènere