Els actes principals de la Festa de #StRaimonIcater2015 es van celebrar amb èxit de públic divendres passat

26/05/2015

El passat divendres 22 de maig es va celebrar l’acte solemne de la Festivitat de Sant Raimon de Penyafort del nostre Col·legi.

 

L’esdeveniment va tenir lloc al Teatre Principal, on a banda d’imposar la toga als 13 nous lletrats i la medalla de plata als 22 col·legiats que es varen incorporar fa 25 anys, també va ser protagonista l’exdegà de l’ICATER i expresdient del Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC), Miquel Sàmper.

 

Inaugurat l’acte, Abel Pié, actual President del CICAC, va oferir un parlament a tots els assistents i va voler destacar especialment la tasca de Sàmper al capdavant de l’Advocacia Catalana, imposant-li la Creu de l’Advocacia Catalana, tot recordant que entre d’altres mèrits, ha aconseguit impulsar i exportar arreu de l’estat l’Oficina d’Intermediació Hipotecària i la creació d’un torn d’ofici especial per a la gent gran.

 

També va intervenir en l’acte el Director General de Serveis Penitenciaris, Pere Soler Campins, i va clausurar-lo un discurs del Degà Ignasi Puig Ventalló, que presidia el primer Sant Raimon de Penyafort. Puig va felicitar els nous togats i els va animar a exercir la professió amb el màxim compromís i respecte pels Drets Humans. Va donar l’enhorabona als col·legiats que celebraven 25 anys d’exercici, va tenir un record pels que ens malauradament ens han deixat i va tenir unes paraules de felicitació i agraïment per l’exdegà Miquel Sàmper.

 

En el decurs de l’acte al Teatre Principal, es van lliurar els premis del 4rt concurs de Fotografia i el 2n Concurs de Microrelats de l’ICATER, que van guanyar, respectivament, Ana M. Velasco i Mylène Marcet. L’Ana M. Velasco, amb la fotografia La millor joguina, i la Mylène Marcet, amb el microrelat que porta per títol L’herència.

 

Cal destacar que a més dels esmentats, a l’acte van assistir-hi la majoria de degans de Col·legis d’Advocats, jutges i magistrats de la ciutat, els responsables dels cossos de seguretat, representants d’entitats de la ciutat, i molts advocats que van voler acompanyar el col·legi en el dia de la seva festivitat.

 

Després dels actes es va celebrar un animadíssim sopar-bufet a la Casa Museu Alegre de Sagrera. Ben aviat tindreu disponibles les fotos, tant dels actes celebrats al Teatre Principal com del sopar i de la festa posterior.