La Comissió de Dret Animal ICATER inicia una campanya amb l’Ajuntament de Terrassa amb recomanacions sobre la presència de porcs senglars

11/05/2018

 

La Comissió de Dret Animal de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, inicia una campanya de sensibilització ciutadana fent recomanacions davant la presència de porcs senglars.

 

La Comissió de Dret Animal de l’ICATER va fer arribar a l’Ajuntament de Terrassa un cartell amb recomanacions davant la presència de porcs senglars a les zones urbanes i periurbanes. Aquest cartell també s’ha facilitat als Ajuntaments de Matadepera, Sant Cugat i Vacarisses.

 

Entre aquestes recomanacions es fa referència a evitar moviments o sorolls bruscos si trobem senglars a prop, no apropar-nos ni tocar-los o recordar lligar els gossos davant de la presència de senglars, entre altres.

 

Durant l’any 2017, els incidents amb porcs senglars a la nostra ciutat es van reduir a vuit casos, i amb aquestes recomanacions es pretén reduir novament els incidents durant l’any 2018.

 

Terrassa, juntament amb les localitats de Vacarisses, Matadepera i Sant Cugat, participa al Projecte d’investigació internacional que el Departament de Sanitat i Anatomia Animals de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona desenvolupa, amb la finalitat d’introduir com a mètode de control de la població de porcs senglars urbans i periurbans, una vacuna patentada que provoca l’inmunocontraconcepció d’animals mamífers i per tant controla de forma efectiva la seva població.

 

En aquest sentit, cal recordar que la Comissió de Dret Animal de l’ICATER va signar un acord de col·laboració amb la UAB el dia 21 de novembre de 2016 per tal de prestar-se col·laboració mútua en la recerca i implantació d’un  mètode legal, ètic i efectiu de control de la població de porcs senglars. Així mateix, des de aquesta Comissió, s’està fent seguiment actiu del projecte donat que afecta a localitats del nostre partit judicial.