Aquest diumenge, 12 de juliol, commemorem un any més el DIA DE LA JUSTÍCIA GRATUÏTA I DEL TORN D’OFICI

10/07/2020

 

El 12 de juliol es commemora a tot l’estat el Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici. Des que es celebra, al nostre Col·legi ens afegim d’una forma o altra a aquesta celebració, perquè és l’ocasió perfecta per agrair la gran tasca que fan els nostres 294 advocats i advocades del Col·legi inscrits/es al Torn.

És per això que cada any – i ja en van 10 – escollim un/a representant dels companys/es del Torn per premiar l’excel·lent labor de tots, i aquest 2020 s’ha proposat la companya Anna Rodríguez Sánchez per rebre el diploma commemoratiu d’aquesta diada. L’enhorabona!

Amb aquest ‘dia dedicat’ es vol posar en valor la importància d’un dret tan fonamental com és l’accés a la Justícia i al dret de defensa per part de tothom, amb independència dels seus recursos econòmics.

A més, la campanya de divulgació sobre el Dia de la Justícia Gratuïta que s’endegà ja fa uns anys per part del Consejo de la Abogacía Española – a la qual ens hi afegim – també vol donar a conèixer i fer palès a tota la ciutadania que un dret que considerem tan bàsic com el benefici de justícia gratuïta no seria possible de cap manera si cada dia, 24h/365 dies l’any no el prestessin els advocats i advocades d’ofici, amb pandèmia o sense, fent una feina sovint poc reconeguda en molts sentits.

Per commemorar aquesta diada, a més, a l’Ajuntament de Terrassa, s’hissarà la bandera blava del Torn d’Ofici a les 12h.

Moltes gràcies a totes i a tots per tanta feina, gaudiu del vostre Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici!