21 de gener, Dia Europeu de la Mediació. Participeu als actes que ha preparat el nostre Centre de Mediació CEMICAT per commemorar aquest dia! (actes oberts a tota la ciutadania)

14/01/2016

 

El proper dia 21 de gener es celebra el Dia Europeu de la Mediació per commemorar que un 21 de gener (de 1998) el Consell d’Europa va materialitzar en la Recomanació nº R (98) 1, sobre mediació familiar, aprovada pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa, essent així la primera institució europea que va manifestar la necessitat d’instituir, promoure i reforçar la mediació com un procediment de resolució de conflictes.

 

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, juntament amb un conjunt d’institucions relacionades amb la promoció de la mediació i la col·laboració de més de 30 organitzacions, ha cregut convenient celebrar tots el anys el 21 de gener com el Dia Europeu de la Mediació per promoure la mediació entre els ciutadans i donar-ne a conèixer les característiques i avantatges com a procediment per a la resolució de conflictes. Així doncs, aquest dia es duran a terme diverses activitats arreu de Catalunya i la celebració conclourà a Barcelona amb un acte conjunt de les institucions que hi participen.

Des de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa s’han organitzat els següents actes:

  •  Servei d’informació i orientació sobre el procediment de mediació (SOM). Lloc: Servei d’Orientació en Mediació. Rambleta Pare Alegre, 112 primer pis. Horari, de 10 a 12h.
  • Jornada de portes obertes al CEMICAT. Organitzada per la Comissió Executiva del CEMICAT per donar a conèixer la mediació a tota la ciutadania de Terrassa. La inscripció es gratuïta i les places limitades, enviant un correu electrònic a: secretaria@icater.org . Tindrà lloc a la Sala d’actes de l’ICATER, carrer Gabriel Querol núm. 21-23 de Terrassa, amb el següent horari:

 

15.30h. Presentació de l’acte a càrrec del Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa.
15.40h. Ponència de la Sra. Dolors Teulé, Advocada i mediadora. Què és la mediació?
15.50h. Ponència de la Sra. Ana Mª Velasco, Advocada i mediadora. Breu història del CEMICAT
16.00h. Ponència de la Sra. Maria Vidal, Advocada i mediadora. Marc legislatiu de la mediació.
16:10h. Ponència de la Sra. Mª José Francino, Advocada i mediadora. Funcionament del S.O.M.
16:20h. Retransmissió d’una mediació filmada.
16:30h. Torn obert de paraula i visita de les instal·lacions.

 

Us esperem!!!