Campanya ‘Sin abogadxs no hay Justicia’ del CGAE per fomentar l’advocacia preventiva i la importància de l’assessorament lletrat ABANS de signar contractes i en altres moments de la vida

El Consejo General de la Abogacía Española ha llançat la campanya “Sin abogadXs no hay Justicia” en la que es vol fomentar l’advocacia preventiva i s’incideix en la importància de comptar amb l’assessorament d’un/a professional de l’Advocacia a l’hora de signar contractes i en molts altres moments de la vida de qualsevol ciutadà/ana.
A través de diferents exemples de clàusules de complexa redacció i encara més difícil comprensió per part del/de la ciutadà/ana mitjà/ana, la campanya exposa com no llegir o no entendre bé les condicions d’un conctracte pot ficar-nos en seriosos problemes. Per evitar-ho, ens hem de deixar assessorar per un professional.
Durant deu dies, a través de les xarxes socials i de diaris digitals, es mostraran diferents vídeos cridant l’atenció sobre la complexitat o la longitud dels molts contractes que un ciutadà normal i corrent pot signar i que, si no es llegeixen detingudament, poden general complicacions legals en el futur.
Com a part d’aquesta campanya, per escenificar la dificultat de llegir a consciència un contracte, estarà disponible un vídeo en el qual una persona llegeix els termes i condicions per contractar l’arrendament d’un apartament turístic, acció que li ha comportat… tres hores de lecturar ininterrompuda!
L’elevat volum de serveis que contractem amb molta rapidesa i la inabarcable extensió de les condicons que les empreses exposen abans de poder disposar dels seus béns o prestacions fa que molts de nosaltres les acceptem sense llegir-les. És per això que l’eslògan d’aquesta campanya és ‘Leemos la letra pequeña por ti y mucho más’. I és que molts d’aquests contractes contenen condicions abusives que poden ser reclamades davant dels tribunals i, en el seu cas, declarades nul·les en les oportunes sentències.
L’assessorament o redacció de contractes només són un exemple dels molts serveis que pot oferir un/a advocat/da, d’aquí la referència a ‘…mucho más’ de l’eslògan. Es trasllada així la importància de l’assessorament legal en moltes altres situacions per les què passa la vida dels ciutadans i ciutadanes, com les situacions de conflicte laboral, veïnal, davant una herència, en les relacions de tipus mercantil, etc.
ACCEDIU AQUÍ A L’ARTICLE INICIAL DE LA CAMPANYA I PODREU VEURE ELS VÍDEOS!