Acreditacions

Reemissió del carnet ACA per a advocats col·legiats

    • Tràmit: Si el carnet ACA (carnet de col·legiat) que us vam entregar en el moment de col·legiar-vos s’ha perdut, s’ha malmès o ha caducat (als 36 mesos d’emetre’l), podeu sol·licitar-nos-el de nou. Haureu de demanar cita, els carnets els podem fer de dilluns a dijous de 9 a 17h, i els divendres de 9 a 14h. Contacteu amb la Biblioteca del Col·legi, al telèfon 937801377 o bé per correu electrònic, a les adreces documentacio@icater.org   biblioteca@icater.org

 

  • Preu carnet (amb IVA): 27,83€
  • Preu del lector (amb IVA): 36,30€ (només si us cal)
  •  Documentació:  No cal que porteu fotografia, us la farem amb la càmera web. En el moment de fer el nou carnet, signareu un nou contracte de prestació de serveis de certificació digital amb l’emissor, l’Autoridad Certificadora de la Abogacía (ACA). 

 

Busques els Drivers del lector o de la targeta? CLICA AQUÍ

Emissió del carnet ACA per a societats professionals

En  aquests moments estem actualitzant aquesta informació. En breu la tindreu a la vostra disposició. Disculpeu les molèsties.

Emissió del carnet d'advocat europeu amb certificat CGAE

    • Tràmit:  Si sou col·legiats exercents de l’ICATER, i teniu la nacionalitat d’algun dels països que integren la Unió Europea, podeu sol·licitar el carnet ACA (certificació digital) que us acredita com a advocats europeus.  La tramitació d’aquest carnet la fa directament – en línia- el Consejo General de la Abogacía Española, vegeu els detalls concrets del tràmit a l’apartat de Documentació.
  • Preu: 35€+IVA sense lector de targetes /45€+IVA amb lector de targetes (el lector és el mateix que teniu per a la utilització del carnet ACA de col·legiats)
  •  Documentació:

– Des del vostre ordinador, aneu a la pàgina Carnet Abogado Europeo del CGAE. Allà hi trobareu el Formulari de sol·licitud per demanar-lo.

– Feu el pagament del carnet mitjançant un ingrés o transferència bancària al compte del CGAE que apareix al formulari. Haureu d’aportar justificant d’aquest ingrés o transferència juntament amb la sol·licitud.

– En el moment de fer la tramitació en línia del carnet d’advocat europeu, us demanaran que aporteu una certificació original d’estar d’alta al nostre Col·legi (que podeu demanar a Secretaria, vegeu el tràmit a l’apartat Situació col·legial del Catàleg de Serveis). 

– Empleneu i envieu (escanejat, si s’escau)  el formulari de sol·licitud juntament amb el justificant d’haver fet l’ingrés o transferència, una fotografia de tamany carnet i el certificat col·legial a l’adreça electrònica abogadoeuropeo@cgae.es. Si preferiu enviar-ho per correu postal, l’adreça és Consejo General de la Abogacía Española – Certificaciones. Paseo de Recoletos, 13 – 28004 Madrid.

– En uns dies rebreu del Consejo un kit que inclourà tant el carnet europeu -que haureu de venir a imprimir i activar al Col·legi- com les instruccions per utilitzar-lo i l’explicació sobre les seves funcionalitats.

– Demaneu hora a la Biblioteca del Col·legi – 937801377 per venir a activar i imprimir el vostre carnet europeu.

– El dia i hora que us sigui assignat, veniu amb el kit que haureu rebut del CGAE i activarem el vostre carnet, l’imprimirem i ja el podreu utilitzar tot seguit.